By Ramo de Boer

ISBN-10: 9082063905

ISBN-13: 9789082063905

De Kracht van Aandacht
In dit boek vind je een praktische uitleg over de inhoud en toepassing van Aandacht, Meditatie en Mindfulness. Het presenteert een version van kwaliteit van bewustzijn, en van verdieping van reflectie. Het beschrijft de stappen op het Pad van bewustzijnsontwikkeling van het start tot het resultaat, de realisatie van de natuur van je geest.

Rust en ruimte
Als je een second neemt om je geest te observeren dan merk je dat hij consistent in beweging is. Je ziet al snel dat je geest meestal in een staat van ongecontroleerde onrust is. Het maakt dat je vaak onrustig en druk in je hoofd bent. We kennen allemaal de ervaring dat we eerder achter de feiten aanlopen dan dat we onze geest in de hand hebben.

Trainen van je geest
Voor innerlijke rust en ruimte zullen we onze geest moeten trainen. De tradities waaruit de technieken van meditatie en mindfulness voortkomen geven aan dat het doel ervan het trainen van onze geest is. Het betekent simpelweg dat we door onze aandacht te (kunnen) richten we niet langer automatisch in allerlei oude gewoonten van denken en doen verzanden. Het zijn uiteindelijk deze oude geconditioneerde patronen die ons de tension, onrust en onzekerheden opleveren, en niet onze omstandigheden.

Show description

Read or Download De Kracht van Aandacht: Kleine Gids voor het Trainen van je Geest (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Paleis van de lach (Woensdagtrilogie) (Dutch Edition) - download pdf or read online

Tycho Woensdag is wees en woont in een ton. Hij is nog nooitnaar het circus geweest, maar als het circus Osuro in de stadReusel aankomt, weet hij wel dat dit geen normáál circus is. Het circus arriveert in het geheim en in het holst van de nacht. Vanuit zijn ton op een heuvel ziet Tycho hoe de tenten wordenopgezet en het circusterrein langzaam maar zeker gevuldraakt.

Marja Brouwers's Havinck (Dutch Edition) PDF

Havinck, een Amsterdamse advocaat, vader van een schoolgaande dochter, keert terug van de crematie van zijn vrouw die, na jaren van zelfontplooiing, zelfmoord heeft gepleegd. .. Zo begin de debuutroman van Marja Brouwers. 'Het is zo geconcentreerd geschreven, dat ik pas durfde lachen toen ik het uit had.

Oprah Winfrey,Bonella van Beusekom's Wat ik zeker weet (Dutch Edition) PDF

De vraag ‘Wat weet je zeker? ’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah journal. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze juweeltjes zijn nu samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en inspirerende wijsheden.

Read e-book online Speels coachen (Dutch Edition) PDF

Actief coachen met voice discussion en psychodrama - Van de auteur van Drama in bedrijf- Lex Mulder heeft zijn eigen interventiestijl ontwikkeld Vaak beperkt coachen zich tot praten, praten, praten. Maar het kan ook anders. In zijn boek Speels coachen beschrijft Lex Mulder op een inspirerende en toegankelijke manier wat deze actieve methodiek inhoudt: in plaats van over situaties te praten, speel je ze uit.

Additional info for De Kracht van Aandacht: Kleine Gids voor het Trainen van je Geest (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

De Kracht van Aandacht: Kleine Gids voor het Trainen van je Geest (Dutch Edition) by Ramo de Boer


by Paul
4.2

Rated 4.85 of 5 – based on 14 votes